divendres, 19 de maig del 2017

PER SANT JORDI, LLIBRES DE CASA

La setmana de Sant Jordi vam dur a terme tres presentacions de llibres vinculats a Súria, dins del cicle "Per Sant Jordi, llibres de casa".

La primera de les quals va ser Trilogía amnesiaEl infierno en la lujuria de Gabriel. El primer pecado capital contra el ser de Sílvia Caballol Clemente.
La surienca Sílvia Caballol i Clemente, llicenciada en Psicologia Clínica per la Universitat Autònoma de Barcelona, va començar el 2015 la seva trajectòria com a novel·lista amb aquests dos llibres transgressors que tracten sobre la passió i la bogeria sense embuts.
El primer Trilogía amnesia ha obtingut un gran èxit de vendes i ha estat premiat i publicat en diverses editorials. El segon El infierno en la lujuria de Gabriel. El primer pecado capital contra el ser s’acaba de publicar.
L’autora va destacar com a aspectes positius dels llibres l’estil narratiu, directe i en primera persona que fa que el lector s’impliqui clarament amb els personatges; i la trama, que és impactant i imprevisible.
 I la seva voluntat que les històries que planteja, siguin eines per als lectors per a aprendre, perquè puguin desconnectar, i de fer-los remoure emocions i el replantejament de certs valors. 
 Cal destacar que ambdós llibres no són aptes per a lectors menors de 18 anys.


La segona presentació  va ser la del llibre Cuando tu cerebro decide desconectarse d'Irene Carreño. 
La presentació va anar a càrrec de l'autora, Ivan Vilches, i Iris Serrano, impulsora del projecte ACT-Epilepsy.
Un conte infantil promogut per Iris Serrano, en favor de la normalització de l'epilèpsia en què s'explica la història de la Martina, una nena de 5 anys que viu l'experiència de començar a conviure amb aquesta malaltia.
El projecte ACT-Epilepsy és una iniciativa de la surienca Iris Serrano, amb el suport de nombroses persones de Súria i de la resta del Bages. En l’acte de presentació, Iris Serrano va explicar que el llibre ha estat publicat gràcies a una campanya de micromecenatge. Dins del projecte també s’han realitzat sessions formatives amb infants sobre l’epilèpsia.


La tercera presentació  va ser el llibre de poesia Aral de l'autor surienc Moisés Galindo.

Aral està format per trenta poemes el tema dels quals és el desastre ecològic de l'assecament del mar d'Aral.
La idea per a aquest llibre li va sorgir l’any 2000 després de veure un reportatge del programa de TV3 “30 Minuts”, que feia referència al retrocés del mar d’Aral, el que va ser el quart llac més gran del món actualment està condemnat a la desaparició de la seva part sud. L’autor va voler transformar aquesta informació en un poemari, un desastre ecològic que va definir com a dramàticament poètic.
El llibre inclou una trentena de petits poemes en prosa. L’autor va comentar que era una manera de parlar sobre el nostre passat, present i futur com a individus i com a espècie. També va fer referència que el més difícil va ser trobar l’equilibri entre les dades objectives i la veu en primera persona del mar, que explica que està desapareixent; és la subjectivitat d’un ésser que sap que s’està morint.

Moises Galindo (Suria, Barcelona, 1963). Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha exercit com a crític literari a les revistes "Barcarola", "Caravansari", "El Pou de Lletres" (formant part del Consell de redacció), "Escola catalana", amic@rt, i en el suplement “Idees” del diari “Regió 7”.
Ha publicat dos llibres de poesia, Visegrado Hotel (2011, a la xarxa a la plataforma Parinacota Ediciones) i La formas de la nada (2015), per Ediciones de La Isla de Siltolá. Aquest darrer és l’inici d’una trilogia al voltant de la idea de la desaparició.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada