divendres, 25 de novembre del 2016

SETMANA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Al llarg de tota aquesta setmana s'han dut a terme a nivell municipal tot un seguit d'accions dins del programa de la "Setmana contra la violència de gènere"
El programa complet és el següent:

Dijous 17 de novembre
- 16.30 h. Sessió de ioga a la SAS. A càrrec de la professora de ioga Carme Soto i Moliné. Lloc: gimnàs del pavelló municipal d’esports.

Dijous 24 de novembre
- 16.30 h. Xerrada: ’La comunicació no violenta’. A càrrec d’Antònia Capdevila i Raspall, llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona i diplomada en Magisteri per la Universitat Autònoma de Barcelona. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.

Divendres 25 de novembre
- 17.00 h. Joves suriencs contra les violències. Acte de presentació i reconeixement institucional de tres projectes i accions de l’àrea de Joventut que han estat liderats per adolescents i joves de la vila. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.
- Presentació del projecte ’CONVIURE a Súria’. Projecció del vídeo promocional. A càrrec del Casal de Joves i del Centre Obert El Brot. Amb la participació de l’entitat Institut Diversitas.
- Curtmetratge ’El valor de les paraules’. Projecció de l’obra de la creadora audiovisual Maria Agut i Moliner.
- Lectura d’un manifest de rebuig a la violència. A càrrec de Leire Cabello. Redacció vinculada al concurs de manifestos del Consell Comarcal del Bages.
- 20.30 h. Teatre: ’El Diari de Martina’. Obra d’Albert Casas sobre una dona treballadora que afronta els conflictes provocats per la manca de reconeixement del seu entorn. Una història intensa i intemporal que aconsegueix emocionar-nos i fer-nos reflexionar sobre la situació de les dones. Intèrprets: Àngels Torrens i Pere Font. Tècnic de so: Fermí Soldevila.Lloc: sala d’actes de la Residència Bell Repòs.

Dissabte 26 de novembre
- 16.00 h. Xerrada: ’L’alimentació de les emocions’. Sessió sobre la importància de menjar bé i les repercusions que una bona alimentació té sobre el propi estat emocional. A càrrec de la naturòpata Maria Àngels Rius i Munuera, i la ’master coaching’ nutricional Núria Crespillo i Rius. Lloc: saló de sessions de la Casa de la Vila.
- 17.15 h. Acte d’adhesió al Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones. Lloc: davant la Casa de la Vila.
- Encesa d’espelmes.
- Lectura del manifest, a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Formació d’Adults.
- Actuació d’alumnes de l’Escola Municipal de Música.

Del 21 al 26 de novembre
- Exposició a la Biblioteca Pública: ’A prop de tothom’. Mostra de llibres contra la violència de gènere. Horari: de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h. Dijous i dissabte, també de 10.00 a 13.00 h.


D’altra banda, l’institut Mig-Món realitza durant aquest curs les següents accions preventives, amb el suport del Casal de Joves:
- Taller ’Prevenció de la violència masclista’. A càrrec de Mossos d’Esquadra.
- Taller d’autoestima i convivència ’I tu, de què vas?’. A càrrec del Punt d’Informació Juvenil (PIJ).
- Taller ’Anti-Bullying’. A càrrec d’Institut Diversitas.
- Projecte ’Reconstruint identitats de gènere’. En col·laboració amb el Centre Penitenciari Lledoners.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada