dijous, 29 d’octubre del 2015

DONNA LEON, GUARDONADA AMB L'ONZÈ PREMI PEPE CARVALHO DE NOVEL·LA NEGRA

Donna Leon, ha estat guardonada amb l'onzè Premi Pepe Carvalho de novel·la negra pel conjunt de la seva obra, que concedeix l'Ajuntament de Barcelona en el marc de la BCNegra, que enguany tindrà lloc del 28 de gener al 6 de febrer del 2016.


Donna Leon és una escriptora nord-americana nascuda a Nova Jersey el 28 de setembre de 1942. El 1965 va marxar a estudiar a Itàlia (Perusa i Siena). Els anys posteriors els va passar viatjant per Europa i Àsia. Va treballar de guia turística a Roma, de redactora de textos publicitaris a Londres i de professora a diferents escoles nord-americanes d'Europa i Àsia, entre d'altres. Després de dedicar uns anys a la docència, va decidir abandonar-la per dedicar la totalitat del seu temps a les seves dues passions: la literatura i l'òpera.



Admiradora de Henry James, Jane Austen, Dickens i Shakespeare, és coneguda per les seves novel·les protagonitzades pel comissari venecià Guido Brunetti, personatge central de tota la seva obra i que Donna Leon va crear al començament de la dècada del 1990. Els seus llibres, traduïts a vint-i-tres idiomes, són un fenomen de crítica i vendes a Europa i als Estats Units. Des de 1981 resideix a Venècia. A pesar de l'èxit que té el seu comissari Brunetti a tot Europa, a Venècia és gairebé una desconeguda. No vol que les seves obres es tradueixin a l'italià, i prefereix que en el seu barri venecià la segueixin tractant de tu. Pel que fa a premis rebuts, d'una banda, l'any 2000, la seva novel·la Friends in High Places (Contactes a les altes esferes) va ser guardonada amb el premi Daga de Plata de la Crime Writers Association. Per altra banda, Death at La Fenice (Mort a La Fenice) va rebre el premi Suntory per la millor novel·la d'intriga.

A la Biblioteca trobareu un ampli ventall de títols d'aquesta autora. Cliqueu aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada