dilluns, 8 de setembre del 2014

EXPOSICIÓ DE LLIBRES PROHIBITS A LA BIBLIOTECA

El diumenge 14 de setembre es celebrarà a Llagostera la Fira del Llibre Prohibit, organitzada per Can Toni de les Eugues amb la col·laboració i el patrocini del Departament de Cultura, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Llagostera.

Es tracta de la primera Fira del Llibre Prohibit que es fa a Europa, seguint el model de la Setmana del Llibre Prohibit que se celebra anualment als EUA. 

Hi ha programades un ampli ventall d'activitats que podeu consultar aquí.

A la nostra exposició podeu trobar llibres, tant per adults com per infants, que han estat censurats o prohibits en algun país o època. 

Els llibres, com a instruments de transmissió d'idees i opinions, han estat considerats sempre objectes perillosos. La confecció de llistes de llibres prohibits, la crema pública de llibres i la persecució dels autors més crítics han estat pràctiques habituals al llarg de la història i ho són encara avui. 

Alguns que sorprenen són Donde está Wally?, censurat per presentar una figura fent top less, El capità calçotets per llenguatge ofensiu, o bé La Caputxeta vermella per portar vi al farcell.
No només són llibres per a infants, sinó que també n'hi ha per a adults, obres de Joan Oliver, o de Federico García Lorca, per motius polítics, etc.

En el següent enllaç trobareu el llistat de llibres prohibits, cliqueu aquí


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada