dijous, 14 de març del 2013

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA A LA BIBLIOTECA

La Biblioteca va acollir un dels actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona. L’acte va ser presentat per la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa. 

A continuació es va fer la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona a càrrec de Teresa Reguant, i les actuacions musicals a càrrec d’alumnes de l’Escola Municipal de Música: el grup de guitarres (Montse Reguant i Pol Sydney-Smith), el duet de saxofons (Andreu Beltran i Jaume Villar), i el cor juvenil (Queralt Adam, Ivan Garcia, Ariadna Ribera, Irene Yerro i Nil Yerro).

Posteriorment la historiadora Assumpta Montellà, autora entre altres de La maternitat d’Elna, va presentar el seu darrer llibre: El silenci dels telers : ser dona a les colònies tèxtils catalanes.
El llibre recull els testimonis de vint-i-una dones que van viure i treballar a diferents colònies tèxtils catalanes, bàsicament les del Llobregat, al llarg del segle XX. És un compendi de dones que expliquen les seves pròpies vivències i circumstàncies, en una època de submissió i de resignació.
Tal com diu el pròleg, el llibre cobreix el buit de la història oral i el de la mirada femenina.
L’autora va explicar algunes de les històries del llibre amb molta emoció que va ser compartida per algunes de les persones assistents.

Us deixem unes imatges:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada