dijous, 1 de desembre del 2011

JOSÉ LUIS SAMPEDRO I MAITE CARRANZA OBTENEN PREMIS NACIONALS DE LITERATURA

José Luis Sampedro (1917), escriptor economista i acadèmic ha guanyat el Premio Nacional de las Letras Españolas que concedeix el Ministeri de Cultura en reconeixement a la seva trajectòria literària. El premi, el segon més prestigiós després del Cervantes, està dotat amb 40.000 euros i reconeix la llarga trajectòria de l'escriptor, que ha publicat novel·les i obres de teatre a més d'exercir com a docent durant dècades.
És un dels escriptors vius més importants en llengua castellana, i una referència intel·lectual i moral de primer ordre a Espanya de la segona meitat del segle XX, ha destacat el Ministerio de Cultura.
La seva producció és prolífica, desenvolupada al marge dels corrents literaris, i marcada per la seva postura vital de contribuir, des de l'educació, la cultura i la transmissió del saber, a la consecució d'un món millor.

Per veure les obres que tenim a la Biblioteca d'aquest autor cliqueu aquí.

Maite Carranza (1958) ha rebut el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2011 per la seva obra Paraules emmetzinades.
El premi el concedeix el Ministerio de Cultura per distingir una obra d'autor espanyol, escrita en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat i editada a Espanya durant el 2010. Aquest premi està dotat amb 20.000 euros.
Paraules emmetzinades també va rebre el Premi Serra d'Or d'aquest any i el Premi Edebé de Literatura Juvenil. S'adreça al públic juvenil i tracta dels abusos a menors.
És una autora molt prolífica, i, amb la trilogia La guerra de les bruixes, ha obtingut un gran reconeixement internacional com a novel·lista de gènere fantàstic.

A la Biblioteca trobareu diverses obres d'aquesta autora, cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada