divendres, 16 de setembre del 2011

US RECOMANEM...

Des de la Biblioteca us recomanem la lectura del llibre La casa cantonera de Sílvia Alcántara. publicat per Edicions de 1984, i que ja hem incorporat en el nostre fons documental.

És un llibre curt, de 140 pàgines, de lectura àgil i molt amena. Hi quedareu atrapats des de la primera pàgina.

És la segona novel·la de l'escriptora Sílvia Alcántara, nascuda a Puig-Reig, però que viu a Terrassa des de fa anys.

Després de l'èxit de la seva primera novel·la Olor de Colònia, l'autora torna a ambientar la història al Berguedà, aquesta vegada en un poble miner, i més concretament a la casa cantonera que toca a la plaça principal.

La trama comença amb la mort de la protagonista, la Vicenta de cal Xicoi, "la boja dels gossos". Les seves dues filles, Marina i Irene, que van a l'enterrament, es retroben al cap de vint-i-cinc anys.

A partir dels objectes i records que busquen a la casa familiar, reconstrueixen la història de la mare i la relació que hi tenien.
És una novel·la de sentiments i emocions. Ferides del passat no resoltes, que rebroten inexorablement amb una gran intensitat.

Finalment, la veritat dels fets del passat surt a la llum i suposa una càrrega difícil de suportar sobretot per un dels personatges. I tot sota el testimoni de la veïna fidel, la Roseta, que tot ho sap i tot ho calla..

De ben segur us ho passareu molt bé amb la lectura d'aquest llibre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada